Κύκλος Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών

To Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ανακοινώνει νέο 52ο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 80 ωρών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νέο Ν. 4512/2018.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση περιλαμβάνει 4 ενότητες και ολοκληρώνεται εντός τεσσάρων εβδομάδων:

Μέρος Ι – Προπαρασκευαστική (1η εβδομάδα): περιλαμβάνει μελέτη υλικού, εκπόνηση προπαρασκευαστικής εργασίας & αξιολόγηση

Μέρος ΙΙ – Βασική (2η εβδομάδα): περιλαμβάνει παρακολούθηση με φυσική παρουσία καθημερινά 9:00 πμ με 7:00 μμ, ξεκινά τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Μέρος ΙΙΙ – Ενισχυτική (3η εβδομάδα): περιλαμβάνει οπτικό υλικό & διαδραστική online εκπαίδευση (εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση) και

Μέρος IV – Εξεταστική (4η εβδομάδα): περιλαμβάνει εκπαίδευση & προσομοίωση εξετάσεων του ΥΔΔΑΔ και τελική αξιολόγηση.

Η εκπαίδευση παρέχεται από το ΑΚΚΕΔ «Προμηθέας» από μια ομάδα εκπαιδευτών με  επικεφαλής τις Ελληνίδες εκπαιδεύτριες (lead trainers) Νανά Παπαδογεωργάκη και Έλενα Κολτσάκη, ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης (GMI), δικηγόροι, διαπιστευμένες διαμεσολαβήτριες και εκπαιδεύτριες διαμεσολαβητών από το ΥΔΔΑΔ και ξένους φορείς, με μεγάλη διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ενσωματώνει τα πιο διαδεδομένα και αποτελεσματικά μοντέλα βιωματικής και θεωρητικής εκπαίδευσης, έξυπνες τεχνικές διαμεσολάβησης, προσομοιώσεις αλλά και συνδέσεις με διαμεσολαβητές διεθνούς κύρους.

Οι συμμετέχοντες αφού παρακολουθήσουν το πλήρες Πρόγραμμα της Βασικής Εκπαίδευσης των 80 ωρών και περάσουν με επιτυχία την γραπτή και προφορική αξιολόγηση στο τέλος του προγράμματος θα λάβουν Αναγνωρισμένο Διεθνή Τίτλο Πιστοποιημένου Διαμεσολαβητή από το ADR Center – Member of JAMS International καθώς και Τίτλο Εκπαιδευμένου Διαμεσολαβητή από το ΑΚΚΕΔ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στη συνέχεια, οι εκπαιδευθέντες διαμεσολαβητές μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις  που ορίζονται στο αρ. 202 του ν. 4512/2018, ώστε να λάβουν την διαπίστευσή τους από το ΥΔΔΑΔ.

Η εκπαίδευση και η αξιολόγηση με φυσική παρουσία θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος Όροφος, Αθήνα), ενώ η online εκπαίδευση θα διεξαχθεί μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το ποσό των διδάκτρων ανέρχεται σε 1.650 ευρώ.

Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος τόσο δικηγόροι, όσο και μη δικηγόροι. Ο αριθμός των υποψηφίων διαμεσολαβητών που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο βασικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι ένα (21). (αρ 198 του ν. 4512/2018).

Διαβάστε περισσότερα, εδώ

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.