Προκήρυξη Διαγωνισμού για 56 θέσεις στο ΝΣΚ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Προκήρυξη Διαγωνισμού για την πλήρωση πενήντα έξι (56) κενών οργανικών θέσεων Δόκιμων Δικαστικών Πληρεξουσίων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ).

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, με βάση το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από την Επιτροπή Διαγωνισμού, θα τοιχοκολληθεί τρεις (3) ημέρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού στο κατάστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (http://www.nsk.gov.gr).

Η διαδικασία, το εξεταστικό κέντρο διεξαγωγής του Διαγωνισμού, ο ορισμός των επιτηρητών, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, η οποία αναφέρεται στους υποψήφιους, στους όρους και στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ακαδημίας 68, ισόγειο) και στην ιστοσελίδα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (http://www.nsk.gov.gr), με βάση το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από την Επιτροπή Διαγωνισμού.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 4 του Ν. 3086/2002, όσοι είναι Δικηγόροι ή Δικαστικοί Λειτουργοί, έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους.

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας, που αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρ. 28 του Π.Δ. 50/ 2001 (Α΄ 39) όπως ισχύει σήμερα. Περαιτέρω απαιτούνται τα προσόντα που ορίζονται στο άρθρο 30 παρ. 1, 2 και 3 του Ν. 3086/2002 και δεν πρέπει να υπάρχουν τα κωλύματα που αναφέρονται στα άρθρα 31 και 32 του ίδιου νόμου. Η ηλικία αποδεικνύεται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 30 παρ. 5, 6 και 7 του Ν. 3086/2002.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

Η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: α) Συνταγματικό, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία, β) Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο, γ) Πολιτική Δικονομία, δ) Στοιχεία Φορολογικού Δικαίου, ε) Στοιχεία Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας, στ) Στοιχεία Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η εξέταση των διαγωνιζόμενων διεξάγεται σε δύο στάδια: προκριματικό και τελικό.

Το προκριματικό στάδιο περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, σε διαφορετική ημέρα για καθένα, στα παρακάτω τρία μαθήματα: α) Συνταγματικό, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία, β) Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο, γ) Πολιτική Δικονομία. Ο υποψήφιος, ο οποίος δε θα προσέλθει για οποιονδήποτε λόγο κατά την έναρξη της εξέτασης ενός από τα μαθήματα του προκριματικού σταδίου, δεν μπορεί να μετάσχει σε αυτήν και αποκλείεται από το Διαγωνισμό.

Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει προφορική εξέταση, σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού στα θέματα της ύλης των μαθημάτων: α) Συνταγματικό, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία, β) Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο, γ) Πολιτική Δικονομία, δ) Στοιχεία Φορολογικού Δικαίου, ε) Στοιχεία Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας και στ) Στοιχεία Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ικανότητα των διαγωνιζόμενων βαθμολογείται με κλίμακα βαθμολογίας από μηδέν (0) έως και δέκα πέντε (15). Γίνονται δεκτοί στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού οι υποψήφιοι, των οποίων το άθροισμα των τελικών βαθμών της γραπτής εξέτασης, δίνει μέσο όρο βαθμολογίας οκτώ (8) αλλά σε καμία από τις γραπτές δοκιμασίες δεν έλαβαν βαθμό μικρότερο του έξι (6).

Ο βαθμός που αποτελεί τον μέσο όρο βαθμολογίας του προκριματικού σταδίου και αυτός που αποτελεί τον μέσο όρο της προφορικής εξέτασης, αθροίζονται και διαιρούνται διά του δύο, προκειμένου να εξαχθεί ο τελικός βαθμός του υποψηφίου.

Θεωρείται επιτυχών στον διαγωνισμό, ο υποψήφιος που έλαβε τελικό βαθμό τουλάχιστον οκτώ (8).

Η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων καθορίζεται από τον τελικό βαθμό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας γίνεται κλήρωση κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο νόμο.

Για τη σειρά κατάταξης συντάσσεται πίνακας των επιτυχόντων, ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει για ένα (1) έτος από τη δημοσίευσή του.

Από τον πίνακα και κατά τη σειρά επιτυχίας θα καλυφθούν πενήντα έξι (56) κενές οργανικές θέσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για τις οποίες έχουν εγκριθεί οι σχετικές πιστώσεις.

Αν κατά τη διάρκεια ισχύος του πίνακα εγκριθούν πιστώσεις και για την πλήρωση άλλων κενών οργανικών θέσεων θα καλυφθούν από τον πίνακα αυτόν.

Η όλη διαδικασία του Διαγωνισμού καθορίζεται με λεπτομέρεια στα άρθρα 16, 17 και 19 έως και 31 του Π.Δ. 238/2003 «Εκτέλεση των διατάξεων περί Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» (Α΄ 214).

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.