Νομική μεταχείριση των εμβρύων από εξωσωματική

Η Νομική Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (ΗΠΑ) δημοσιεύει έκθεση, που εκπονήθηκε από το προσωπικό της Διεύθυνσης για την Παγκόσμια Νομική Έρευνα (Global Legal Research Directorate) και εξετάζει τους κανόνες που ισχύουν σε επιλεγμένες δικαιοδοσίες αναφορικά με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Οι χώρες που εξετάστηκαν περιλαμβάνουν την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και έξι χώρες EE: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Σουηδία.

Η έρευνα εξετάζει κατά πόσον υφίσταται νομικός περιορισμός στον αριθμό των εμβρύων που μπορούν να δημιουργηθούν ή/και να μεταφερθούν σε έναν κύκλο θεραπείας IVF, καθώς και τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν σε σχέση με τα έμβρυα που δημιουργούνται (εκτός από εμβρυομεταφορά στο πλαίσιο του εν λόγω κύκλου), συμπεριλαμβανομένων των προεμφυτευτικών γενετικών δοκιμών, της επιλογής φύλου για μη ιατρικούς σκοπούς, της κρυοσυντήρησης και αποθήκευσης, της δωρεάς σε άλλο άτομο ή ζευγάρι, της καταστροφής και της χρήσης των εμβρύων για ερευνητικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ιταλία, η Γερμανία και η Πολωνία έχουν τους πιο περιοριστικούς κανόνες σε σχέση με τους υπόλοιπους εξεταζόμενους, ιδίως αναφορικά με τη δημιουργία πολλαπλών πλεοναζόντων εμβρύων. Επίσης, στην Ιταλία και τη Γερμανία η δυνατότητα δωρεάς εμβρύων σε άλλο άτομο ή ζευγάρι απαγορεύεται ή περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό. Αντίθετα, η δωρεά του κρυοσυντηρημένου γενετικού υλικού επιβάλλεται στην Πολωνία μετά τη συμπλήρωση του χρονικού ορίου αποθήκευσης.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.