Ημερίδα για το διεθνές δίκαιο των επενδύσεων

Η Πανεπιστημιακή Διεθνής Σχολή European Law & Governance School (ELGS) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και η Ένωση Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων συνδιοργανώνουν μια εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκό και διεθνές Δίκαιο των επενδύσεων: Οι πρόσφατες εξελίξεις».

Η εκδήλωση η οποία απευθύνεται σε νομικούς, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου 2019, και ώρες 17:30 με 19:30 στις εγκαταστάσεις του EPLO στη Ρωμαϊκή Αγορά (Πλάκα).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις της πολύπλοκης σχέσης μεταξύ της έννομης τάξης της Ε.Ε. και του διεθνούς δικαίου των επενδύσεων. Η απόφαση Achmea του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να γίνει αποδεκτή, από τη στιγμή που παρέχει σημαντικές διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Ωστόσο, πολλά βασικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά: Μπορούν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την Achmea να ασκήσουν επιρροή στο πλαίσιο μιας πολυμερούς επενδυτικής συμφωνίας (πχ της Συνθήκης για τον Χάρτη Ενέργειας); Πρέπει να γίνεται διάκριση στις διαφορές που προκύπτουν από τα εξωχρηματιστηριακά BIT; Ποιοι είναι οι νομικοί περιορισμοί στα κράτη μέλη της Ε.Ε. στον τομέα αυτό; Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα χωρίς μετάφραση.

Πιστοποιητικά συμμετοχής θα δοθούν κατόπιν αιτήματος.

RSVP: Επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέσω email στο afiumi@eplo.int

 

 

 

 

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.