Συντρέχον πταίσμα οδηγού σε ατύχημα μπροστά σε σχολείο

Το 2013 ανήλικη μαθήτρια, που όμως μόλις είχε κλείσει το δέκατο έτος της ηλικίας της και, ως εκ τούτου, είχε ήδη αδικοπρακτική ικανότητα, προκάλεσε ατύχημα με αστικό λεωφορείο στην πόλη του Μονάχου. Η μαθήτρια προσπάθησε να διασχίσει με σκούτερ το δρόμο, περνώντας μπροστά από το διερχόμενο όχημα. Το λεωφορείο φρέναρε απότομα, όμως παρόλα αυτά η σύγκρουση δεν αποφεύχθη. Η ανήλικη προσέκρουσε στο παρμπρίζ του οχήματος και ευτυχώς επέζησε με κάποια τραύματα. Επιβάτες του λεωφορείου τραυματίστηκαν, ενώ ο οδηγός υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό. Προφανώς, στο όχημα προκλήθηκαν φθορές.

Η δημοτική επιχείρηση Stadtwerke München, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το λεωφορείο που ενεπλάκη στο ατύχημα, προσέφυγε κατά της ανήλικης, ζητώντας αποζημίωση για τις υλικές ζημιές του οχήματος και την αντικατάσταση του οδηγού, ο οποίος, λόγω του ψυχολογικού σοκ που υπέστη, κατέστη ανίκανος προς εργασία και έμεινε σε άδεια για πολλούς μήνες.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι στον τόπο του ατυχήματος υπήρχε παιδικός σταθμός και σχετική σήμανση στο δρόμο περί συχνής διέλευσης παιδιών. Αντίθετα, δεν υπήρχε ένδειξη επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας. Σημαίνουν αυτά τα στοιχεία ότι ο οδηγός του λεωφορείου θα έπρεπε να οδηγεί με μειωμένη ταχύτητα ή μήπως αρκεί, όπως υποστηρίζεται, ότι παρέμενε σε ετοιμότητα να φρενάρει εγκαίρως, το οποίο έπραξε επιτυχώς; Τι ποσοστό συντρέχοντος πταίσματος θα του καταλογίσει το δικαστήριο; Πώς θα εκτιμηθεί το γεγονός της ανηλικότητας της εναγομένης;

Αναμένουμε την απόφαση με ενδιαφέρον, την οποία θα σας κοινοποιήσουμε.

Πηγή: SZ.de

KURZSICHTICH mini

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.