Διημερίδα της ELSA Athens: Ισότητα των δύο φύλων

Η ELSA Athens σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (Athens PIL) θα γιορτάσει την ημέρα της ELSA με μία διημερίδα κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν φροντιστήρια (workshops).
Η εκδήλωση αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένη στην Ισότητα των Δύο Φύλων και συγκεκριμένα στη σύνδεση αυτής με το δίκαιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) και της Γενικής Συμφωνίας για το Εμπόριο των Υπηρεσιών (GATS) αναφορικά με την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Το θέμα της Elsa Athens επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα 25 θέματα από την Elsa International! Γι’ αυτό στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί υλικό από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στο κομμάτι της ανάλυσης του Δικαίου του ΠΟΕ εισηγητής του Σεμιναρίου θα είναι ο κ. Αναστάσιος Γουργουρίνης, Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ το φροντιστήριο θα πραγματοποιηθεί από την κ. Άννα Βεντουράτου, Υποψήφια ΜΔΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο τμήμα της προσέγγισης του ζητήματος από την πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εισηγήτρια του Σεμιναρίου θα είναι η κ. Έλενα Μίχα, Επιστημονική Συνεργάτης του τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ το φροντιστήριο θα διεξαχθεί από τη Δόκτωρ Δήμητρα Παπαγεωργίου, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αθηνών.

Η διήμερη δράση θα λάβει χώρα στο Πολεμικό Μουσείο την Τρίτη 24 Νοεμβρίου ώρες 09.00-18.00 και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ώρες 09.00-13.00.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και ώρα 23.59 στέλνοντας σύντομο βιογραφικό στη διεύθυνση vpsc.athens@elsa-greece.org.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες (60 άτομα) και διαθέσιμες μόνο σε προπτυχιακούς φοιτητές. Θα δοθεί προτεραιότητα σε μέλη της Elsa Athens.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.