Διαδίδεται η δωρεά (αντί απόρριψης) τροφίμων από μεγάλα supermarkets στην ΕΕ

Μετά τη Γαλλία και η Μ. Βρετανία διαλέγει τη δωρεά αντί της απόρριψης τροφίμων που λήγουν στα μεγάλα supermarkets.

Πράγματι, όπως σας ενημερώσαμε ήδη, στη Γαλλία ψηφίστηκε Νόμος που απαγορεύει να πετιούνται ή να καταστρέφονται βρώσιμα είδη από τα supermarkets της χώρας, στα πλαίσια μιας ανθρωπιστικής πολιτικής που κρίθηκε αναγκαία ενόψει της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη. Στα χνάρια της βαδίζει τώρα και η Μ. Βρετανία, στην οποία όμως η σχετική πρωτοβουλία είναι ιδιωτική και προέρχεται συγκεκριμένα από την υπεραγορά “TESCO”.

Η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μόνο το 2015 πέταξε 55.400 τόνους τροφίμων που δεν πουλήθηκαν, εκ των οποίων οι 30.000 τόνοι τουλάχιστον μπορούσαν ακόμα να καταναλωθούν. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 70 εκ. γεύματα, τα οποία θα μπορούσαν βεβαίως να έχουν διατεθεί σε απόρους. Τα δεδομένα αυτά ώθησαν την εταιρία σε αλλαγή πλεύσης, ώστε πλέον να διαθέτει τα προϊόντα της που δεν έχουν πουληθεί, αλλά παραμένουν κατάλληλα προς κατανάλωση, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ήδη έχουν κλειστεί σχετικές συμφωνίες με 5.000 φορείς.

Ενόψει των εξελίξεων αυτών, πληθαίνουν οι φωνές για τη θεσμοθέτηση μιας τέτοιου είδους ανθρωπιστικής πολιτικής σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.