Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Δήμος Βύρωνα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνουν την προβολή μιας σειράς ταινιών με θέμα παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η προβολή των ταινιών θα γίνει στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» στις 22, 23 & 24 Ιανουαρίου 2016 με ώρα έναρξης 7.30 μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου η ταινία «Πείνα» που αφορά στην απεργία πείνας του Ιρλανδού αγωνιστή Bobby Sands στη Θατσερική Βρετανία.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου η ταινία «Αιχμάλωτη» που αφορά στις παράνομες υιοθεσίες κατά την διάρκεια της δικτατορίας Videla. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ταινία αυτή μας παραχωρήθηκε από την Πρεσβεία Αργεντινής με την ευγενική διαμεσολάβηση του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα και την πολύτιμη βοήθεια της κ. Νάνας Παπανικολάου Gestora Cultural Instituto Cervantes de Athenas.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου το ντοκιμαντέρ «Ασήμι στο Νερό» που αφορά τον πόλεμο στη Συρία και έχει τιμηθεί με το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ αυτό στην Αθήνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

θα υπάρχουν προς πώληση υλικά της Διεθνούς Αμνηστίας καθώς και ερανικό κουτί για την ενίσχυση της δράσης της 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *