Διαγωνισμός για 38 θέσεις στο ΝΣΚ

Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι: i) Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 37 του ν. 4831/2021, α) έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή είναι ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον αυτό προβλέπεται από ειδικό νόμο, β) ήταν ή είναι δικηγόροι ή είναι δικαστικοί λειτουργοί, γ) έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους, όπως αποδεικνύεται κατά τα οριζόμενα στις παρ. 2 και 3 του άρθρου 37 του ν. 4831/2021, δ) έχουν άριστη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας, που αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρο 10 του π.δ. 85/2022 (Α’ 232) και ii) στο πρόσωπό τους δεν συντρέχει κώλυμα από τα αναφερόμενα στο άρθρο 38 του ν. 4831/2021. Τα απαιτούμενα προσόντα για τον διορισμό πρέπει να συντρέχουν κατά την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού και κατά τον χρόνο του διορισμού. Το προσόν της ηλικίας πρέπει να υπάρχει κατά την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού (παρ. 4 του άρθρου 37). Τα κωλύματα διορισμού δεν πρέπει να υπάρχουν κατά την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού και κατά την ημέρα του διορισμού (παρ. 2 του άρθρου 38).

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής πύλης e-υπηρεσίες (https://www.nsk.gr/web/nsk/e-services) της ιστοσελίδας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έως τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Οι αιτήσεις μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00′.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, με βάση το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από την Επιτροπή Διαγωνισμού, το οποίο θα τοιχοκολληθεί τρεις (3) ημέρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού στο κατάστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (https://www.nsk.gr). Η διαδικασία, το εξεταστικό κέντρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο ορισμός των επιτηρητών, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, η οποία αφορά στους υποψήφιους, στους όρους και στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθορίζονται με αποφάσεις της Επιτροπής Διαγωνισμού που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: α) Συνταγματικό Δίκαιο, β) Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΕΣΔΑ, γ) Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία, δ) Φορολογικό Δίκαιο, ε) Αστικό Δίκαιο στ) Εμπορικό Δίκαιο, ζ) Πολιτική Δικονομία, Αναγκαστική και Διοικητική Εκτέλεση, η) Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: https://www.diorismos.gr/agora-ergasias/35050/diagonismos-gia-38-theseis-dikastikon-plirexoysion-sto-nomiko-symvoylio-toy-kratoys

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.