Ψήφισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στη Βενεζουέλα

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 450 ψήφους υπέρ, 35 κατά και 100 αποχές, το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο καταδικάζει σθεναρά την «σκληρή καταπίεση» που ασκούν οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, καθώς και τις ένοπλες ομάδες κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων, που μέχρι σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 20 άνθρωποι να σκοτωθούν, ενώ πολλοί τραυματίστηκαν.

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη αντισυνταγματική παραβίαση της δημοκρατικής τάξης στη Βενεζουέλα και την έλλειψη διαχωρισμού των εξουσιών και ανεξαρτησίας των κυβερνητικών κλάδων. Αντιτίθενται στην πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναστείλει τις εξουσίες της Εθνοσυνέλευσης (που ελέγχεται από την αντιπολίτευση), την οποία θεωρούν ως μια αντιδημοκρατική πράξη που παραβιάζει το Σύνταγμα.

Το κείμενο υποστηρίζει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης από πολλές χώρες της περιοχής και καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για εξωτερική πολιτική να διερευνήσει ενεργά με διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς “άλλα μέτρα που θα επιτρέψουν στην ΕΕ να αποκαταστήσει την πλήρη δημοκρατία στη Βενεζουέλα”.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.