Κι άλλος Έλληνας υποψήφιος για (νευραλγική) θέση δικαστή σε Εφετείο των ΗΠΑ

Πολύ πρόσφατα σας ενημερώσαμε για την υποψηφιότητα του Καθηγητή Στέφανου Μπίμπα για θέση Εφέτη στην περιφέρεια Delaware, New Jersey και Pennsylvania των ΗΠΑ (3rd Circuit). Μαθαίνουμε, ότι πρόσφατα προτάθηκε κι άλλος Έλληνας ομογενής για αντίστοιχη θέση στην περιφέρεια της Columbia (D.C. Circuit). Στο Εφετείο αυτό προΐσταται ο Merrick Garland, που είχε προταθεί από τον Πρόεδρο Obama για τη θέση του εκλιπόντος δικαστή Scalia στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (US Supreme Court), χωρίς τελικά να εκλεγεί.

Στη δικαιοδοσία του Εφετείου D.C. Circuit εμπίπτει η έδρα της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ, ώστε το δικαστήριο αυτό ουσιαστικά να επιθεωρεί όλες τις κανονιστικές πράξεις της ομοσπονδιακής διοίκησης και να πολιορκείται διαχρονικά από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς, που διεκδικούν επιρροή στις αποφάσεις του μέσω των δικαστικών που τοποθετούνται σε αυτό.

Πρόσφατα χήρεψε θέση δικαστή στο εν λόγω δικαστήριο, λόγω συνταξιοδότησης μέλους του, και η Κυβέρνηση Trump προτείνει για την αναπλήρωση του κενού τον Έλληνα Gregory George Katsas. Ο Katsas γεννήθηκε το 1964 στη Βοστώνη από Έλληνες γονείς και σπούδασε στο Χάρβαρντ. Υπήρξε συντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Harvard Law Review. Εργάστηκε ως δικηγόρος και ως δικαστής και ανέπτυξε πολιτική δράση υποστηρίζοντας το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Τελευταία απασχολούταν ως νομικός σύμβουλος στον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε αναλυτικά την πορεία του και μια κριτική προσέγγιση της υποψηφιότητάς του εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.