Ανακοίνωση EUIPO για παραπλανητικά τιμολόγια σχετικά με σήματα, σχέδια ή υποδείγματα

Οι χρήστες λαμβάνουν ολοένα και περισσότερη ανεπιθύμητη αλληλογραφία από επιχειρήσεις οι οποίες τους ζητούν καταβολή χρημάτων για παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με σήματα και σχέδια ή υποδείγματα, όπως δημοσίευση, καταχώριση ή εγγραφή σε καταλόγους επιχειρήσεων.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, ο EUIPO δημοσίευσε κατάλογο επιχειρήσεων ή μητρώων, για τις οποίες έχουν υποβληθεί καταγγελίες από χρήστες ότι έχουν αποστείλει παραπλανητικά τιμολόγια (συνοδεύονται από αντίγραφα των πραγματικών τιμολογίων). Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω υπηρεσίες δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με επίσημες υπηρεσίες καταχώρισης σημάτων ή σχεδίων και υποδειγμάτων, οι οποίες παρέχονται από αναγνωρισμένους δημόσιους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Σε περίπτωση που λάβετε παρόμοια επιστολή ή τιμολόγιο, παρακαλείσθε να ελέγχετε προσεκτικά τι αναγράφεται σε αυτό και εάν η προέλευσή του είναι αυθεντική.

Σε περίπτωση αμφιβολίας ή σε περίπτωση που υποπέσουν στην αντίληψή σας νέα κρούσματα, παρακαλείσθε να απευθύνεστε στους νομικούς συμβούλους σας ή να επικοινωνείτε με τον EUIPO.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.