Το πρόβλημα του OHIM είναι ότι…δεν ξέρει τι να κάνει τα λεφτά του…

Οικονομικό πλεόνασμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ εμφανίζει το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μετονομάστηκε από τον Κανονισμό 2015/2424 το Γραφείο Εναρμόνισης στο Πλαίσιο της εσωτερικής αγοράς (OHIM)*. Σύμφωνα με το διεθνή τύπο, ο εν λόγω Ευρωπαϊκός θεσμός, ο οποίος δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αλλά έχει ίδιους πόρους, στο τέλος του 2015 είχε περίσσευμα 185 εκ. ευρώ, επιπλέον των χρημάτων που αποταμιεύει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.

Το υπόλοιπο αυτό προέρχεται συγκεκριμένα από τις εισφορές σε χρήμα ιδιωτών που αιτούνται την καταχώριση των εμπορικών σημάτων τους. Αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις σε σχέση με τον τρόπο που πρέπει να διατεθεί. Μια πλευρά υποστηρίζει ότι πρέπει να μεταφερθεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ άλλοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στην Αρχή της φορολογικής ισότητας και γενικότερα στη δημοσιονομική πολιτική της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα και την τοποθέτηση εκπροσώπων του OHIM (πλέον EUIPO) εδώ.

*[Ο εν λόγω Κανονισμός τέθηκε σε ισχύ την 23-3-2016, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει. Πλέον το site του OHIM έχει προσαρμοστεί στα νέα ορολογικά δεδομένα και είναι προσβάσιμο στη διεύθυνση https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/]

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.