Διεθνής Αμνηστία – 40 χρόνια δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Διεθνής Αμνηστία κλείνει 40 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού παραρτήματος και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε μαζί.

Η ιστορία του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας είναι συνδεδεμένη με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, καθώς ιδρύθηκε το 1975 από ανθρώπους με πάθος για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς υπήρξαν πολλοί πρώην πολιτικοί κρατούμενοι και βασανισμένοι, που βοηθήθηκαν κατά την διάρκεια της κράτησής τους από την οργάνωση και με την σειρά τους άναψαν το δικό τους κερί στο σκοτάδι δημιουργώντας το ελληνικό παράρτημά της.

Στην πορεία των 40 ετών λειτουργίας του, το τμήμα είχε πολλές νίκες και σε πολλούς τομείς σημειώθηκαν σημαντικές βελτιώσεις, όπως η κατάργηση της θανατικής ποινής στη Ελλάδα (νομοθετικά το 1993 και συνταγματικά το 2001), η υπογραφή της Παγκόσμιας Συνθήκης για το Εμπόριο Όπλων κ.α. Συνεχίζει δε τις εκστρατείες του για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών και πολεμά τα εγκλήματα μίσους και τα βασανιστήρια.

Ωστόσο, η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι συνεχής και οι προκλήσεις παραμένουν πολλές. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα η Διεθνής Αμνηστία μας χρειάζεται όσο ποτέ! 

Το Σάββατο 27 Ιουνίου το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας γιορτάζει τα γενέθλιά του και μας καλεί στην υπέροχη αυλή του κτιρίου των Ελλήνων Αρχαιολόγων στις 20:30, για να κάνουμε μια πρόποση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Πότε: 27 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 20:30

Πού: Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Θησείο, Ερμού 134

Ποιοι: Dj Μανώλης Οικονόμου – Εν Λευκώ 87.7

Dj Idealkrush – radiobubble

Είσοδος ελεύθερη! Εμείς θα πάμε! 

KURZSICHTICH mini

 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.