Γραφείο του Ε.Κ.στην Ελλάδα: Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στις 11/3

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας – Πρόσκληση

Εκδήλωση για τη “Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας – 8 Μαρτίου”, διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου (Λεωφ. Αμαλίας 8,  Σύνταγμα  – είσοδος Ξενοφώντος 2).  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει την ημέρα στη “Γυναίκα πρόσφυγα-Αιτούσα άσυλο”. Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και δημοσιογράφοι.

Τα στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών και άλλους αρμόδιους φορείς, επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες είναι τα πιο ευάλωτα θύματα σε εμπόλεμες περιοχές και οι πλέον τραγικές φιγούρες μέσα στη δίνη της μαζικής μετανάστευσης που προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος και οι καταστροφές στη Συρία, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση-συζήτηση για το θέμα, θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη γυναίκα πρόσφυγα της Γαλλίδας φωτογράφου Marie Dorigny η οποία θα αναρτηθεί στο χώρο “Στέκι της Ευρώπης” στο κτίριο του ΕΚ στην Ελλάδα, καθώς επίσης και εκπομπή σχετικά με το θέμα από το διαδικτυακό ραδιόφωνο NGradio.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση. 

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.