Μέχρι τη συζήτηση με τις προτάσεις το έντυπο ενημέρωσης για τη διαμεσολάβηση

Από το site του ΔΣΑ: 

Ψηφίσθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις», με το άρθρο 59 του οποίου τροποποιείται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρ. 3 του ν. 4640/2019, που αφορά στο ενημερωτικό έγγραφο για τη δυνατότητα διαμεσολαβητικής διευθέτησης της διαφοράς, που συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον εντολέα και τον πληρεξούσιο δικηγόροκαι δη για εκείνες τις περιπτώσεις διαφορών  που είναι δεκτικές διαθέσεως κατά το ουσιαστικό δίκαιο ή υπάγονται υποχρεωτικά στην υποχρεωτική αρχική συνεδρία των άρθρων 6 και 7 του ν. 4640/2019.

Η ανωτέρω διάταξη έχει αναδρομική ισχύ από 30.11.2019 και καταλαμβάνει και τις ήδη κατατεθείσες αγωγές.

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία που προώθησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, όπως νομοτεχνικά βελτιώθηκε, το ενημερωτικό έγγραφο κατατίθεται με το εισαγωγικό δικόγραφο της αγωγής που τυχόν ασκηθεί ή με τις προτάσεις το αργότερο μέχρι τη συζήτηση της αγωγής, επί ποινή απαραδέκτου της συζήτησης της αγωγής, αντί του μέχρι τώρα προβλεπόμενου απαραδέκτου του δικογράφου της αγωγής.

Το ακριβές κείμενο της ψηφισθείσας διάταξης έχει ως εξής :

«Άρθρο 59
Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του ν. 4640/2019 (Α’ 190) αντικαθίσταται ως εξής : «Το ενημερωτικό έγγραφο συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον εντολέα και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του και κατατίθεται με το εισαγωγικό δικόγραφο της αγωγής που τυχόν ασκηθεί ή με τις προτάσεις το αργότερο μέχρι τη συζήτησή της, επί ποινή απαραδέκτου της συζήτησης της αγωγής. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για τις αγωγές που έχουν κατατεθεί από 30.11.2019 έως σήμερα».

 
Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.