Η εταιρία Kellogg’s ενάγει Έλληνα ομογενή τενίστα στην Αυστραλία…

Εναγόμενος είναι ο Θανάσης Κοκκινάκης, 21 ετών, που ζει στη Νότια Αυστραλία και είναι άσος του τέννις. Ο τενίστας είναι γνωστός με το προσωνύμιο “Special K”, το οποίο προέκυψε από το αρχικό γράμμα του επωνύμου του. Μαζί με τον συμπαίχτη του Νίκο Κύργιο (Nick Kyrgios) χαρακτηρίζονται στο διαδίκτυο ως “Special Ks”.

Η αμερικανική εταιρία Kellogg’s παράγει ως γνωστόν εδώ και δεκαετίες δημητριακά με το ίδιο brandname. Ισχυρίζεται λοιπόν ότι η χρήση του από τον αθλητή, π.χ. με αναγραφή στη στολή του και στα προφίλ του στα social media προσβάλλει τα αποκλειστικά της δικαιώματα και προκαλεί σύγχυση στον καταναλωτή. Έχει για αυτό τον λόγο ασκήσει ήδη αγωγή εναντίον του.

Μπορεί να προκληθεί εν προκειμένω έμμεσος κίνδυνος σύγχυσης του καταναλωτή, με την έννοια της εντύπωσης ότι ο αθλητής συνδέεται με την ενάγουσα εταιρία; Θίγεται το διακριτικό γνώρισμα φήμης της εταιρίας από τη χρήση που κάνει ο αθλητής; Αντλεί αυτός κάποιο αθέμιτο όφελος από τη χρήση του; Διαβάσαμε το νέο στον ξένο τύπο και θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την άποψη του δικαίου διακριτικών γνωρισμάτων.

Θυμηθείτε κι αυτά
prev next

Πριν φύγετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.